de Zeeuwse Gasthut

Je ziet het bos en hoort de zee

De Zeeuwse Gasthut

Bij de ingang van boswachterij Westerschouwen en het klimbos ligt bospaviljoen de Zeeuwse Gasthut. Hier kan je terecht voor een lekkere koffie met huisgemaakte appeltaart of muffin. Voor de lunch serveren wij diverse tosti’s en panini’s. Bij de Zeeuwse Gasthut combineren wij eenvoud met een ongedwongen, informele sfeer.

 

Iets te vieren? Vier het bij ons!

Buiten de weekenden en de vakantieperiodes, zijn we op reservering open voor groepen tot 80 personen. Een verjaardag, workshop of een borrel; we kijken graag samen naar de mogelijkheden op ons terras en onder de spantent!
We verzorgen onder andere smaakvolle lunchbuffetten, hapjes bij de borrel of een verse lekkernij bij de koffie of thee. Heb je andere wensen? Laat het ons dan weten en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 

Locatie

De Zeeuwse Gasthut bevindt zich in de Boswachterij van Westerschouwen bij de excursieschuur van Staatsbosbeheer. De Gasthut is de ideale plek om voor, tijdens of na een bezoek aan het bos en/of strand een drankje en hapje te komen doen. Voor parkeermogelijkheden verwijzen wij u naar parkeerplaats “de Rotonde” (Duinpad 1 te Westenschouwen).

Bij de ingang van de Boswachterij bevinden zich enkele invalideparkeerplaatsen.

Openingstijden:

Elke zondag van 10.30 tot 17.00
In de kerstvakantie elke dag m.u.v. 1ste kerstdag en oudjaarsdag.

Graag tot ziens bij onze Zeeuwse Gasthut!

Earth Coffee

In de Zeeuwse Gasthut schenken wij verschillende koffies, gemaakt van verse koffiebonen van EARTH Coffee. EARTH Coffee is een MVO totaalconcept bestaande uit een biologische espressomelange (met EKO keurmerk) op basis van ruwe koffiebonen uit Peru, Nicaragua en Guatemala. De bonen zijn 100% Arabica van de hoogste kwaliteit. Het zijn grotere bonen die meer tijd gehad hebben om te rijpen en hierdoor beter en voller van smaak zijn.

 

Versheid wordt gegarandeerd door het feit dat de koffie in kleine batches wordt gebrand en direct vanuit de branderij wordt uitgeleverd. EARTH Coffee wordt gebrand volgens het slow-roast principe wat inhoudt dat de koffie in 17 minuten wordt gebrand in plaats van de gebruikelijke 11 minuten. Door het langzaam branden van de koffieboon worden de oliën die vrijkomen gelijkmatig gekarameliseerd. Hierdoor blijft de koffie lekker fris met een mooi zuurtje.

 

EARTH Coffee is ontwikkeld in samenwerking met EARTH Concepts, van het welbekende Earth Water. EARTH Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten in Azië en Afrika. Er wordt niet gevraagd om vrijwilligerswerk te doen of te doneren; alleen maar om EARTH water,- koffie en thee te drinken.

 

Naast de bonenmelange zijn er biologische suikersticks en melk-cups en is er een EARTH Coffee servieslijn. EARTH Coffee is verpakt in een speciaal ontwikkelde folie dat geen aluminium of PVDC bevat waardoor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteitseisen worden gewaarborgd. Voor het coffee- to-go concept zijn er speciaal biologisch afbreekbare kartonnen bekers.

Meer over EARTH Coffee